www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Vanuit de zaal: Bolder en Plante

Audrey Bolder en Victorine Plante bewezen met hun vorige programma’s sterk te zijn in energieke clowneske slapstick. De titel ‘Smack’ is een verwijzing naar de geluidseffecten in strips, een idee dat in de voorstelling tot uiting komt door een gevecht tussen Catwoman en Superwoman. Toch beuken de dames een stuk minder op elkaar in dan in het eerste programma ‘Wannabe’. ‘Smack’ is vooral een aaneenschakeling van losse ideeën en vlakke parodieën van onder meer Romeo & Julia en de musicalauditie en helaasminder sterk dan de twee voorgaande voorstellingen.

Crosstalks (veelal conflicten) over onder meer het kopen van een hond worden afgewisseld met visuele grappen en op dat laatste vlak vind ik Bolder en Plante toch het sterkst. Zo is de zoektocht van de spermacel naar een ei om te bevruchten in het begin hilarisch. Met een goede visuele clou zou dit een prima sketch zijn, maar de sketches worden vaak toch te lang doorgespeeld met voor de hand liggende tekst.

De sterkste sketch uit ‘Smack’ is Bolder als Indische Waterlelie uit de Efteling die de pesterijen van de vervelende Plante niet langer pikt. Jammer dat er geen tijd wordt ingeruimd om een volledig liedje te zingen, want Bolder moet daar toch toe in staat zijn. Het lied ‘Straatnieuws’ (cover van ‘Streetlife’) wordt echter doorkruist door het stemgeluid van Victorine Plante als kwade moeder, een sketch die meerdere keren terugkeert in de voorstelling. Aan het eind van de programma komen alle elementen uit de voorstelling nog even terug in een remix.

‘Smack’ is met krap 75 minuten echt te kort om avondvullend te kunnen worden genoemd. Bolder en Plante kunnen beter nog meer materiaal schrijven, zodat ze kritischer kunnen zijn op hetgene dat ze nu hebben.
Richard van Bilsen
www.bolderenplante.nl

Categorie: Divers | Meer over: , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.