www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Vanuit de zaal: Briljante onzin Rooyackers, Kamps en Kamps

Afgelopen zondag ging alweer het derde programma van Bor Rooyackers, Tim Kamps en Wart Kamps in premiere in de Kleine Komedie.

Het programma is een opeenstapeling van losse grappen en grollen, dit keer vooral verbonden door het decor, een flatgebouw van drie verdiepingen waar de heren elk hun eigen piepkleine huisje hebben. Daar proberen ze elkaar de loef af te steken met slim ingesproken antwoordapparaat-berichten, vieren ze feestjes, organiseren ze concerten, versieren ze meisjes uit het publiek en tellen ze schapen. Hilariteit op drie vierkante meters.

Naast dit alles is er ook nog een verhaallijn over moeder Kamps waarvan we alleen de stem horen (volgens ons ingesproken door Claudia de Breij) terwijl ze praat met de dan nog kleine Tim. Als zij komt te overlijden geeft ze de leiding aan Tim, die zich in deze voorstelling dan ook ontwikkelt als een echte dictator. In deze derde voorstelling is vooral Bor Rooyackers de gebeten hond. Zo moet hij van Tim plots huur gaan betalen en wanneer dat niet lukt, wordt hij zonder pardon op straat gezet. Wart toont nog wel wat mededogen, maar Tim is keihard met de nodige daklozen-grappen. Het wordt nergens écht plat, behalve Bor zelf op een gegeven moment.

Regelmatig hoor je geweldige muziek van anderen die de changementen van de voorstelling begeleiden. Ik zou best een soundtrack van de Rooyackers, Kamps & Kamps-voorstellingen willen hebben.

Pas aan het eind merk je dat het programma nog helemaal niet af is. De drie Tim Kampsen op het toneel is leuk gevonden, maar is nog te zwak als act en ook het einde is nog niet helemaal goed. Niet echt verwonderlijk omdat het aantal try-outs beperkt bleef tot elf. Het is opmerkelijk dat ze in zo’n korte tijd nog een ontzettend grappig programma hebben neergezet. En die zwakke onderdelen van het programma, dat komt wel goed nu de premiere achter de rug is.

Richard van Bilsen

www.cabaretsex.nl
Parool: Grappige onzin treft het doel
Fok!: Rooyackers, Kamps en Kamps
foto: charlotte dumas

Categorie: Divers | Meer over: , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.