www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

In de media: Lebbis en Jansen

Recensie voor de oudejaarsconference van Lebbis en Jansen. De recensent is weliswaar lovend over de oudejaarsconference, maar vindt de grappen over het tienermeisje Lusanne van der Gun onnodig kwetsend.

“Of het komt doordat het duo zich momenteel heeft toegelegd op hun individuele solocarrières blijft gissen, maar als duo functioneerden ze nog nooit zo goed. De onderlinge sfeer is grimmig, het spel contrastrijk en het plezier aanstekelijk. De snelheid is als vanouds hoog en de grappen zijn scherp uitgewerkt, met krachtige clou’s. Tussen het materiaal zitten maar weinig losse flodders en een enkel liedje als ‘God is groot’ is een waardevolle aanvulling, vol zeggingskracht. (..) De grappen over Lusanne van der Gun, het elfjarige meisje dat in augustus enkele dagen werd ontvoerd, zijn onnodig kwetsend voor het slachtoffertje. De tiener kwam tegen haar wil in de publiciteit en heeft bovendien nog niet de volwassenheid om beledigingen te relativeren of zich tegen het zinloos verbaal geweld te verweren. Lebbis & Jansen tonen dat een discussie over de grenzen van satire niet in alle gevallen onzinnig is.”
‘Zinloos verbaal geweld van Lebbis & Janssen’ door Alexander Nijeboer, in: De Volkskrant, 24 december 2003
Zwartekat Forum: Grenzen aan de satire

Categorie: In de media | Meer over: , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.