www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Geen Lusanne bij Lebbis en Jansen

Onlangs ontstond er enig rumoer rond grappen over Lusanne van der Gun in de oudejaarsconferencevan Lebbis en Jansen. Van der Gun was het meisje dat afgelopen jaar enige tijd was ontvoerd en later ongedeerd werd vrijgelaten.
Volkskrant-journalist Alexander Nijeboer vond de grappen ten koste van Van der Gunonnodig kwetsend en stelde dat een discussie over grenzen aan satire niet in alle gevallen onzinnigzou zijn. Uiteindelijk waren ook de ouders van het meisje boos en eisten zij dat de grappen uit het programma werden gehaald. Het was een wat wonderlijke discussie, omdat er niet werd verteld welkegrappen over het meisje werden gemaakt.

Daags voor de tv-uitzending schreef Dolf Jansen in zijn Oudejaarsdagboek dat ze in verband met de tijd hadden ze moeten besluiten om enkele stukken weg te laten uit de tv-registratie, waaronder het hele stuk over de ontvoering.

Uiteindelijk bleek het te gaan om grappen over hoe lelijk het meisje wel niet is, twintig seconden lang. Kennelijk vonden de heren het stuk toch niet goed genoeg om op te nemen in de oudejaarsconference.Niet geheel verwonderlijk, want de heren zouden zelf wel uit eigen ervaring moeten weten hoe gemakkelijk grappen over uiterlijkheden kunnen worden gemaakt.
citaat kritiek Nijeboer in de Volkskrant (24 dec 2003)
Discussieer mee op het Zwartekat Forum

Categorie: Divers | Meer over: , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.