www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Vanuit de zaal: Koningstheateracademie domineert HC Podium prijs

Afgelopen vrijdagavond 16 januari vond de finale plaats van het HC Podium festival. De 3 deelnemers die de selecties in de voorronden overleefd hadden traden elks met een half uur material op het grote podium in de Lindenberg.
De avond die gepresenteerd werd door Karin Bruers liet de toeschouwers genieten van stand-up comedian Jeroen Pater, Jochen Otten en de Dames voor na vieren, Hanneke Drenth en Anne van Rijn. In de pauze werd het publiek gevraagd te stemmen op de kandidaat voor de publieksprijs. Die werd toegekend aan Jochen Otten die die avond een spetterend optreden gaf, spelend in onderboek, zichzelf kwetsbaar opstellend, de angst van zich af schreeuwend, een dynamische voorstelling gaf.
De vakjury had uiteindelijk de taak appels met peren te vergelijken. Het juryrapport sprak over de durf van Jeroen Pater om zichzelf met alleen het woord als wapen op het toneel te presenteren. Ze hadden, als de prijs bestond, hem de kangoeroe prijs willen geven. Jochen Otten werd door de jury geprezen om zijn veelzijdigheid en kreeg nauwelijks kritiek op zijn optreden.
De Dames Voor Na Vieren die de juryprijs uiteindelijk in ontvangst mochten nemen werden door de jury geprezen om hun veelzijdigheid en expressie. In dat eerste werd door de jury wel een valkuil gezien voor verder ontwikkeling.
Beide prijzen, de jury- zowel als de publieksprijs vielen ten deel aan studenten van de Koningstheateracademie in Den Bosch die zich als leverancier van nieuw talent wederom op de kaart zet. De avond werd afgesloten met een optreden van Alex Agnew en verder voorgezet in het Lindenberg cafe waar een bescheiden overwinningsfeestje werd gevierd.

MeBo
Categorie: Festivals | Meer over: , , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.