nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

In de media: Subsidie voor cabaretiers

Het Rotterdams Dagblad schrijft over een onderzoek van werkgroep van theaterdirecteuren of cabaret gesubsidieerd moet worden.
‘Veel cabaretiers die het meer van inhoud dan van een hoge grapdichtheid moeten hebben dreigen anders hun speelplek in de theaters te verliezen. Jaap Mulder, de Bloeiende Maagden, Kees Torn – ze merken dat het steeds moeilijker wordt hun nieuwe programma te slijten. Veel theaterdirecteuren laten zich liever leiden door bezoekcijfers bij eerdere voorstellingen dan door kwaliteit, of laten de jongste cabaretsensatie prevaleren boven een vaste klant.’

In principe oud nieuws, want bij de uitreiking van de VSCD-Cabaretprijzen werd al duidelijk dat deze in het leven zijn geroepen in een traject om het ‘cabaret’ als serieuze kunstvorm te accepteren en zo klaar te stomen voor subsidie-aanvragen.
Werkgroep wil subsidie voor cabaretiers
tip: Roel

Categorie: In de media | Meer over: , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.