www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Op tv: Ga eens naar bed met een cabaretier

‘Ga eens naar bed met een cabaretier’ is het vervolg op het VARA-programma ‘Cabaretiers on tour’. In het programma wordt het hedendaags klimaat van cabaret onder de loep genomen. Reportages en gesprekken met nieuw talent worden afgewisseld met fragmenten van doorgewinterde cabaretiers. De VARA-archieven beschikken immers over prachtig materiaal van onder meer Herman Finkers, Youp van ’t Hek, Brigitte Kaandorp en Waardenberg en De Jong. Met bijzondere ontmoetingen van bijvoorbeeld nieuwkomers in opleiding met Bram Vermeulen en Kommil Foo. Waardenberg en De Jong komen nog één keer bij elkaar om door het piepkleine Werftheater in Utrecht te lopen, waar de kleedkamer letterlijk uit de bezemkast bestond. En Jack Spijkerman keert terug naar Theater Pepijn waar hij ooit met Dubbel en Dwars begon. Daarnaast worden hedendaagse tekstschrijvers als Jeroen van Merwijk en Kees Torn aan de tand gevoeld over de noodzaak van sterke teksten als het om humor of tragiek gaat. En dat is nog maar het topje van de ijsberg!

‘Ga eens naar bed met een cabaretier’, 5x, iedere zaterdag v.a. 14 februari 2004 om 23.05 uur bij de VARA op Nederland 3.

Categorie: Op tv | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.