www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Op de radio

Andermans Veren brengt zondag een uitzending over de multi-culturele samenleving (typisch Hollands in vele vormen).
Daarnaast zijn er natuurlijk de vaste onderdelen ‘Het Vlaams Blokske’ en het ‘Veertje’ van Johan Hoogeboom.
Radio 2, 18.00-20.00 uur.

Vervolgens in Uitgelicht:
– Sara Kroos stond al op haar twintigste met haar eerste soloprogramma in het theater. Onlangs ging haar tweede programma in première: “Lam”. Kroos komt er over vertellen en zingt twee liedjes uit haar nieuwe show.
– Rob van de Meeberg is bekend als acteur, zanger en cabaretier. Dit seizoen speelt hij samen met Vera Mann: “In de schaduw van Brel”. Volgende week verschijnt zijn eerste solo-CD: “Een kras in de tijd”.
– Richard Groenendijk is cabaretier, columnist en regelmatig gastpresentator van het Vara-radioprogramma “Spijkers met koppen”. Dit seizoen staat hij in het theater met het programma “Ego”. waaruit hij ook een liedje zal laten horen.
– Stanley Stokkermans is de zoon van de beroemde componist Joop Stokkermans. Hij is muzikaal leider bij een amateur-uitvoering van de musical “De engel van Amsterdam” waarvoor zijn vader de muziek schreef.
Radio 2, 20.00-23.00 uur.

In het eerste uur van Volgspot: een uur lang Kommil Foo. De jury van het Amsterdams Kleinkunstfestival gaf ze ooit het advies om er maar mee te stoppen. Maar ze sloegen het advies in de wind. Maar nu staan zij met hun jubileumvoorstelling ‘Wolfijzers en Schietgeweren’ op het podium van Volgspot.
Na twaalven praat presentator Hijlco Span een uur met cabaretier/acteur Frits Lambrechts. Komende week wordt hij geëerd met een speciale driedubbel-cd met een overzicht van zijn werk. In 1964 begon Lambrechts als pianist bij het cabaret van Jaap van der Merwe. Daarna maakte hij de overstap naar het cabaret van Wim Kan en Corry Vonk en het gezelschap van Sieto en Marijke Hoving. Ook heeft Frits Lambrechts verschillende eigen cabaretprogramma’s gemaakt.
Radio 2, 23.00-01.00 uur.

Categorie: Op de radio | Meer over: , , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.