nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Amsterdams Studenten Cabaret Festival

Ingezonden bericht: Afgelopen woensdag, 4 februari, heeft het Amsterdams Studenten Cabaret Festival (ASCF) plaats gehad in een uitverkocht Theater ‘De Rode Hoed’ in Amsterdam. Het publiek, bestaande uit vijfhonderd studenten, koos Pieter Derks met zijn programma ‘Jong Belegen’ als winnaar van de publieksprijs. Ook won Pieter Derks, student aan de Koningstheaterakademie in Den Bosch, de juryprijs.
Op het festival, dat werd gepresenteerd door René M. Broeders, artistiek leider van ‘Op Sterk Water’, streden vijf getalenteerde cabaretiers om de overwinning. Samba Schutte opende het festival en schudde het publiek wakker met zijn Engelstalige show. Martijn van Hese zorgde vervolgens met een lastig optreden voor diepgang op de nog vroege avond. De laatste deelnemer voor de pauze, Lot de Witte, gaf een geweldige optreden weg en zorgde voor een hoogtepunt op de avond.
Na de pauze nam Pieter Derks het heft in handen en bracht met prachtige liederen en scherpe conferences het publiek in vervoering. Jochen Otten trad als laatste deelnemer op met zijn energieke show, waarmee hij eerder dit seizoen de persoonlijkheidsprijs op het Festival Cameretten heeft gewonnen.
Nadat cabaretier Martijn Oosterhuis zijn gastoptreden had verzorgd en Pieter Derks tot winnaar van de publieksprijs was verkozen reikte juryvoorzitter Jaap Lampe (directeur Haarlemse schouwburg en concertgebouw) de juryprijs uit. Nadat iedere act van kritisch maar opbouwend commentaar was voorzien werd Pieter Derks gekroond tot winnaar van het ASCF 2004. Zo kon het publiek uiteindelijk na drie en een half uur cabaret met vele hoogtepunten voldaan huiswaarts keren.
www.ascf.nl

Categorie: Festivals | Meer over: , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.