nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Christenen weer eens boos op Bloeiende Maagden

Persbureau Novum bericht dat christelijke fracties in Ede ‘verontwaardigd’ zijn dat theatergroep ‘de Bloeiende Maagden’ volgende maand een optreden verzorgt in de Gelderse gemeente. ‘Het CDA, de SGP en de ChristenUnie noemen het stuk ‘godslasterlijk en aanstootgevend’. ‘Zij gaan de grenzen van betamelijkheid ver te buiten onder het mom van kunst’, meent ChristenUnie-raadslid Teka Baanstra-Griffioen.’ De ChristenUnie heeft samen met SGP en CDA een brief geschreven naar de directeur van het theater en de wethouder van cultuur in Ede.

De eerste opvoering van de voorstelling I.N.R.I. is aanstaande woensdag in Vlissingen. Misschien dat de klagers iets te vroeg voor het zingen uit de kerk zijn gerend. Men baseert zich dan ook op de vooraankondiging: ‘Volgens de makers moeten mensen die ‘een lekker avondje willen ontspannen, willen blijven geloven waar ze nu in geloven’ en mensen die ‘een ontmoeting met De Zoon niet voor mogelijk houden’, thuisblijven. Maar wie wil ‘leven in weergaloze extase’, moet met de Bloeiende Maagden meegaan, aldus de vooraankondiging.’ Wij hadden heisa eerder verwacht over hier afgebeelde publiciteitsfoto.

Al eerder maakte kerkelijke groeperingen bezwaar tegen de voorstelling ‘..Vergeef ze, ze weten niet wat ze doen’ van de Maagden, voordat ze de eigenlijke voorstelling hadden gezien.
De Bloeiende Maagden zijn beledigend
SGP/GPV/RPF: Voorstelling Bloeiende Maagden godslasterlijk
Bloeiende Maagden gaan gewoon toneel op
Cabaretduo: moeite met standpunt SGP/GPV/RPF
De Bloeiende Maagden maken voor Ikon Live korte tv-sketches waarbij regelmatig het geloof centraalstaat. Deze filmpjes zijn te vinden via de Zwartekat-pagina van de Bloeiende Maagden.
Zwartekat.nl: Bloeiende Maagden
foto: Joris van Bennekom
tip: Erik

Categorie: Divers | Meer over: , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.