www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Op de radio

Tien jaar geleden maakte Kick van der Veer voor Andermans Veren een tweedelig portret van de dinsdag overleden entertainer Albert Mol. Dit portret wordt as. zondag herhaald.
Er wordt gepraat over het grote improvisatievermogen van Mol, over (nichten)humor, over Wim Sonneveld, zijn bewondering voor Paul de Leeuw en zijn diepe vriendschap met Ramses Shaffy. De Leeuw en Shaffy komen ook aan het woord over Albert Mol.
Een portret van een veelzijdig man en een begenadigd verteller.
Radio 2, 18.00-20.00 uur.

Vervolgens in Uitgelicht:
– Van Liselore Gerritsen verscheen met enige regelmaat oud werk op verzamel-CD’s. Afgelopen maandag presenteerde zij haar eerste eigen CD met 14 nieuwe nummers.
– In het kader van het Amsterdams Kleinkunst Festival vindt op 22 maart een hommage plaats aan componist Martin van Dijk. Er verschijnt ook een dubbel-CD met zijn liedjes.
– Twee luisteraars bezochten in Leiden de voorstelling “In de schaduw van Brel” (met Vera Mann en Rob van de Meeberg) en komen vertellen wat zij er van vonden.
– In de rubriek 19-toen een opname uit 1988 uit het theaterprogramma “Breng je een apie voor me mee” van Jenny Arean en George Groot.
Radio 2, 20.00-23.00 uur.

En dan na twaalven in Volgspot: Joop – vroeger in het kleinmetaal- is anno 2004 theaterproducent en wil iets met Revue, muziek, dans en sketches. Dus verzint Joop ‘De Bonte Dinsdagavondtrein’. Toneelgroep Toetssteen brengt het fameuze radioprogramma ‘De Bonte Dinsdagavondtrein’ weer tot leven in een nieuwe musical. In de foyer van Volgspot praat Hijlco Span met de schrijver van deze voorstelling Dick van den Heuvel. Radio 2, 23.00-01.00 uur.

Categorie: Op de radio | Meer over: , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.