www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Christenen weer eens boos op Bloeiende Maagden

Vandaag ontvingen we een persbericht van de SGP-ChristenUnie Barendrecht. Zij heeft het college van de gemeente Barendrecht gevraagd de uitvoering van het toneelstuk I.N.R.I. in Theater Het Kruispunt te verbieden. De SGP-ChristenUnie is diep gekwetst en geschokt door de aankondiging van dit toneelstuk. Zij vinden dat de kern van het christelijke geloof, namelijk de vergeving van zonden door het lijden en sterven van Jezus, op een grove manier belachelijk wordt gemaakt en door het slijk gehaald. Ook maakten zij bezwaar tegen het affiche van de voorstelling (zie afbeelding).

Het is niet de eerste keer dat religieuze groeperingen bezwaar maken tegen voorstellingen van de Bloeiende Maagden. Tijd voor de Zwartekat-redactie om er een ‘dossier’ van te maken. Daar wordt momenteel aan gewerkt.

Lees hieronder het persbericht.
persbericht: SGP-ChristenUnie Barendrecht vs De Bloeiende Maagden
tip: Alexander

Categorie: Divers | Meer over: , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.