nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Op de radio

Andermans Veren staat zondag in het teken van ruzie, agressie en haat.
Daarnaast zijn er natuurlijk de vaste onderdelen ‘Het Vlaams Blokske’ en het ‘Veertje’ van Johan Hoogeboom.
Radio 2, 18.00-20.00 uur.

Vervolgens in Uitgelicht:
– Twee luisteraars bespreken de derde theatervoorstelling van het trio Rooyackers, Kamps en Kamps, die zij deze week zagen in Theater Diligentia in Den Haag.
– In de rubriek 19-toen een opname uit 1985 van Drs.P en het Amsterdams Philharmonisch Trio.
– Frits Lambrechts zit dit jaar precies 40 jaar in het vak. Onlangs verscheen in de Portret-serie een driedubbel-CD met zijn liedjes.
– Verslaggever Robert Jan Booij was bij de presentatie van de CD met liedjes uit “Klokhuis” en sprak o.m. met Edwin Rutten, Remko Vrijdag en Loes Luca.
Radio 2, 20.00-23.00 uur.

In het eerste uur van Volgspot onder meer een mini-concert van Hans Dorrestijn en Martin van Dijk. Dit jaar kreeg Dorrestijn een Gouden Harp en Van Dijk werd geëerd tijdens het Amsterdams Kleinkunst Festival. In Volgspot spelen ze liedjes uit de voorstelling ‘Het Naakte Bestaan’.
Na twaalven staat Volgspot in het teken van het NCRV televisieprogramma Farce Majeur. Op 15 september 1966 kwam dit programma voor het eerst op televisie en deze week verschijnt de DVD ‘Het beste van Farce Majeur.’ Het begon als een vrolijk amusementsprogramma maar als snel werd de politiek een belangrijke inspiratiebron voor de makers. Echt beroemd is het programma nog steeds vanwege het lied ‘Dat is uit het leven gegrepen.’ Met dit lied trokken de 5 heren rond als straatzangers. Makers Henk van der Horst en Jan Fillekers halen herinneringen op in Volgspot.
Radio 2, 23.00-01.00 uur.

Categorie: Op de radio | Meer over: , , , , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.