www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Multimedia

Naar aanleiding van een nieuwe geluidsopname met daarop de stem van Osama bin Laden, liet hetwetenschappelijk magazine Nieuwslicht onderzoeken hoe betrouwbaar de methodes van stem-analyse zijn. Paul Groot wordt geroemd om zijn Jan Wolkers-imitiatie die hij zelf ook als zijn beste beschouwd. Nieuwslicht nam de proef op de som en liet onderzoeken of aan de hand van geluidsopnames van Groot als Jan Wolkers en Jan Wolkers zelf, kon worden bepaald wie de echte Jan Wolkers was.
fragment ‘Nieuwslicht’ breedband
fragment ‘Nieuwslicht’ loserband
www.vara.nl/nieuwslicht

Op 12 mei stond het radioprogramma Dolce Vita in het teken van het duo, met de vraag ‘Wat is de meerwaarde van een duo?’ In het eerste uur is (na 42 minuten) onder meer Volkskrant-recensent en cabaretkenner Patrick van den Hanenberg te horen. Hij vertelt over duo’s in het Nederlands cabareten met name Van Kooten en De Bie, Mini & Maxi en Waardenberg en De Jong. Zijdelings wordt ook nog gesproken over vrouwen én humor (ja, dat bestaat, hihi). Op de site van Dolce Vita staat meer informatie.
eerste uur in realaudio
tweede uur in realaudio
Dolce Vita radio: Wat is de meerwaarde van een duo?

Op 14 mei stond de voorlopig laatste (geplande) tv-uitzending van Dolce Vita. Deze stond in het teken van vakantiestress. Aarggh.. Gelukkig stonden Plien & Bianca met Joep Onderdelinden in de keuken. Tevens was dit de laatste keer met Marc-Marie Huijbregts als presentator.
uitzending 14 mei 2004
Dolce Vita tv: Vakantiestress

Categorie: Multimedia | Meer over: , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.