www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Op de radio

‘Vader gaat op stap’ besteedt deze ochtend uitgebreid aandacht voor Mary Dresselhuys. Zij overleed woensdagochtend op 97 jarige leeftijd. In 1993 had Jacques d’Ancona een lang interview met Mary Dresselhuys en Johnny Kraaykamp in het programma Nou even niet. Verder is er aandacht voor Boudewijn de Groot, Huub van der Lubbe e.v.a. De uitzending is naderhand via de website terug te luisteren.
Radio Noord, 10.00-11.00 uur.
Vader gaat op stap

Het lokale radioprogramma ‘Rij 1 stoel 1’ biedt aandacht aan het 18e Groninger Studenten Cabaret Festival en ontvangt de jonge cabaretière Sharon Simon.
Het Festival is nu begonnen met haar wervingsactie voor nieuw talent! Een festival voor en door studenten. Op 5 en 6 juni a.s. zullen in Groningen de selectierondes voor de 18e editie van het festival plaatsvinden onder het oog van een professionele jury. Dit jaar gaan ze ook de grens over. Op 12 juni a.s. wordt in Gent (België) ook een selectiedag georganiseerd. Na de selecties zullen de zes beste deelnemers hun acts gaan perfectioneren met behulp van regisseurs. En er worden dan try-outs gegevens! Inoktober wordt er gestreden in Groningen. ‘Rij 1 stoel 1’ heeft een gesprek met Martine Reimerink van het Festival.
Het programma wordt tussen 10.00-12.00 uur uitgezonden door Favoriet FM en is o.a. te ontvangen in Zevenaar, Arnhem, Nijmegen, Doetinchem en de Liemers via FM 94.0.
www.gscf.nl
www.sharonsimon.nl
Rij1Stoel1.come2me.nl

Vanavond in Andermans Veren hoort u Toon Hermans dollen met zijn toneelmeester, Brigitte Kaandorp haar lichtman bezingen, Van Kooten en De Bie in de platenstudio, Erik van Muiswinkel als Toneelschrijver (nooit eerder uitgezonden!), Stef Bos over Carré, Jasperina de Jong over het De La Mar Theater en Paul van Vliet over het Pepijn Theater. Ook gaat het over het opnemen van een reclamespotje, een juffrouw op een platenhoes, een kind dat bij Kinderen voor kinderen wil zingen maar de ‘r’ niet heeft, een cameraman….teveel om op te noemen. Het heeft allemaal te maken met de (mensen op de) achtergrond.
Daarnaast zijn er natuurlijk de vaste onderdelen ‘Het Vlaams Blokske’ en het ‘Veertje’ van Johan Hoogeboom.
Radio 2, 18.00-20.00 uur.

Vervolgens in Uitgelicht:
– In de rubriek 19-toen Jasperina de Jong over haar eerste solo-programma, dat in 1970 in première ging.
– Twee luisteraars bezochten de voorstelling ‘Heden soup’ van Wim Helsen en komen vertellen wat zij er van vonden.
Radio 2, 20.00-23.00 uur.

In het eerste uur van Volgspot onder meer een mini-concert van a capella-groep Mezzo Macho. Zij vertolkt in Volgspot liedjes van de vermaarde tekstdichter Drs. P. Hoewel de doctorandus zelf al jaren niet meer optreedt, vindt Mezzo Macho dat zijn liedjes gehoord moeten blijven.
Radio 2, 23.00-01.00 uur.

Categorie: Op de radio | Meer over: , , , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.