nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Duitse Kopspijkers stopt

Vandaag berichtte het Algemeen Dagblad dat goXX, de Duitse versie van Kopspijkers al na 3 afleveringendoor RTL Duitsland van de buis wordt gehaald wegens tegenvallende kijkcijfers. Het marktaandeel bleef steken op vijftien procent, ruim onder het gemiddelde van de zender. RTL gunt het programma niet de tijd zich verder te ontwikkelen.

Jack Spijkerman: ‘De proefaflevering die wij gemaakt hebben was helemaal Kopspijkers. Maar de derde aflevering die ik eergisteren zag, leek nergens meer naar. De RTL-directie heeft GoXX gewoon om zeep geholpen. (..) Het cabaret kreeg de onderwerpen voorgeschreven. Door de RTL-directie, die vervolgens ook nog begon te schrappen in de teksten. Zou de VARA dat doen, dan was het ook met het Nederlandse Kopspijkers gauw bekeken.’
Producent Eyeworks van Reinout ligt een deel van de schuld bij de presentatie: ‘Jack Spijkerman is met Kopspijkers heel de week bezig. Jo de Poorter met de Vlaamse versie ook. Zij drágen het programma. In Duitsland hebben we die mogelijkheid niet gehad. Presentator Oliver Welke deed GoXX erbij. Dat heeft zich gewroken.’
bekijk hier nog wat video’s van goXX
via: medialog.blogspot.com

Categorie: Divers | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.