www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Rap-single Theo Maassen

‘Momenteel is er geregeld nieuws over rappers die opgepakt worden vanwege het aanzetten tot haat, DHC (Hirsi Ali), NNTTO (IND). In Nederland is een hetze gaande tegen de zogenaamde diss mentaliteit van hiphoppers en eigenlijk dus tegen de vrijheid van meningsuiting.’ Aldus een persbericht van platenlabel PIAS. Zij kondigen verder aan dat Theo Maassen het niet langer pikt en nu in een rap nummer zijn visie geeft op de hele zaak in een felle ‘diss’ naar de Nederlandse Maatschappij en de door Jan Peter en zijn fatsoensrakkers opgelegde ‘waarden en normen’. Balkenende, Hirshi Ali, Jan Mulder en Dick Advocaat, allemaal moeten ze eraan geloven.

‘Het uiten van je mening,
Is het allerhoogste goed.
Dat is juist iets wat haat ontlaad,
En niet wat woede voedt.’

Balkenende en co worden ervan beschuldigd om angstvallig proberen terug te gaan naar de jaren 50 en de daarmee samenhangende politieke correctheid. Theo Maassen daagt ze uit: ‘Kom op dan arresteer me dan’.
De CD single ‘Doodsbedreiging’ van Theo Maassen werd vanmiddag voor het eerst uitgezonden in het 3FM-radioprogramma ‘Leuk Is Anders’ en ligt vanaf 26 juli in de winkel.

Overigens zorgde de kaartverkoop voor try-outs in Veldhoven afgelopen zaterdag voor veel teleurgestelde fans. Volgens het Eindhovens Dagblad van 12 juli 2004, ging 2/3 van de kaarten naar abonnementshouders en vaste bezoekers. Volgens het ED wil Theo Maassen het gewone publiek binnenhalen en niet de die-hard fans. Dit is een ander verhaal dan dat het personeel van De Schalm aan de fans afgelopen zaterdag vertelde. Die zeiden dat deze kaarten voor vrienden en familie van Theo Maassen zouden zijn. In plaats van 300 kaarten voor elk van de drie try-outs waren er slechts 100 kaarten per try-out over voor de vrije verkoop. Dat zijn veel vrienden en familie.
Meer informatie en ongenoegens:
www.theomaassen.net

Categorie: Divers | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.