nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Elders op het web

De Zwartekat-redactie houdt zich niet alleen bezig met het hedendaagse cabaret en stand-up comedy, maar houdt ook van het oudere cabaret. Het verheugt ons daarom zeer dat via internet ook steeds vaker ouder materiaal ter beschikking komt voor iedereen.

De website Het Geheugen van Nederland zette onder de naam ‘Bewegend geheugen’ een grote collectie foto’s, audio én video online. In beeld en geluid wordt de modernisering van Nederland na de Tweede Wereldoorlog weergegeven door onder andere opdrachtfilms, radioreportages en hoorspelen. De collectie bevat echter ook veel cabaret-gerelateerd materiaal.

Bladeren door de collectie vonden we Wim Sonneveld, Wim Kan, Paul de Leeuw, Wim Ibo, Freek de Jonge, Bram Vermeulen (video van Neerlands Hoop in een ledenwerfspot voor de VARA!), Farce Majeure, Simplisties Verbond, Pisa, De Fred Haché Show en Zo is het toevallig ook nog ’s een keer. Van Toon Hermans staat zelfs een complete One Man Show online!

Een must voor de liefhebber.
Toon Hermans – One Man Show 1965
Bewegend geheugen: Cabaret
Bewegend geheugen: Satire
Bladeren door het Bewegend Geheugen
www.bewegendgeheugen.nl

Categorie: Elders op het web | Meer over: , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.