Vanwege het coronavirus zijn alle voorstellingen tot en met 1 juni afgelast. Controleer de website van het theater voor meer info.
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

AVRO komt met NL-Theater

De Theatertribune van de AVRO is nog niet officieel van de grond, maar krijgt al wel vorm. Tussen de nieuwe AVRO-programma’s van het nieuwe seizoen zit ‘Allemaal theater’ de twaalfdelige documentaire over theater van Jeroen Krabbé, het satirische ‘Koefnoen’ van Paul Groot en Owen Schumacher (ex-Kopspijkers-cabaret) en een theaterprogramma van Tooske Breugem. De AVRO, dat 4,5 miljoen euro moet bezuinigen, verhuist van thuisnet Nederland 1 naar Nederland 2.

Naast nieuwe televisieprogramma’s komt de AVRO in samenwerking met Readershouse met een nieuw magazine genaamd ‘NL-Theater’, nieuws, interviews, service etc. Het blad zal 10x per jaar gaan verschijnen en heeft een oplage van 100.000 exemplaren.

Het blad heeft al geleid tot vragen van het VVD-Tweede Kamerlid Fadime örgü. Zij heeft bedenkingen bij de nieuwe theatergids. Het blad moet lezers op het spoor zetten van de beste voorstellingen uit het theateraanbod en hen speciale acties, last-minute aanbiedingen en exclusieve premières aanbieden. Maar abonnees zijn ook verplicht lid te worden van de AVRO. En dat zou volgens örgü in strijd zijn met de Mediawet. Ook vraagt zij zich af of de AVRO deze nevenactiviteit heeft aangemeld bij het Commissariaat voor de Media en of hiervoor toestemming is gegeven. Het Tweede Kamer-lid stelde eerder soortgelijke vragen over een andere uitgave van de AVRO, Tvfilm.
www.avrotheater.nl
bron: o.a. Pimmez; omroep.blogspot.com, via medialog.blogspot.com

Categorie: Divers |
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.