www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Koningstheater eert Bram Vermeulen

‘Zaterdag, omstreeks het middaguur, kreeg ik het bericht dat Bram Vermeulen is overleden. Bram was niet alleen een vaste bespeler van het Koningstheater, maar ook docent aan de Koningstheaterakademie, maker van onze prachtproductie Grand Restaurant (2002) en voor mij persoonlijk een inspirator en vriend. De Nederlandse kleinkunst verliest een Groot Man, in alle opzichten. ’25 jaar Bram Vermeulen is de ontwikkeling van een geëngageerd cabaretier tot onze enige blues and ballad singer van betekenis. Hij wordt vergeleken met Randy Newman en Tom Waits en die vergelijkingen zijn volkomen terecht’, schreef ik niet voor niets in de geschiedschrijving van het Nederlandse cabaret 1970-1995. Bram Vermeulen liet poëzie en popmuziek met elkaar vrijen en wij mochten delen in die intimiteit.

Op vrijdag 22 en zaterdag 23 april 2005 zou Bram weer in het Koningstheater optreden. Deze avonden gaan gewoon door, heb ik besloten, ook al zal hij op een ander plekje bij ons zijn dan vanaf het podium. Ik vraag aan hem schatplichtige collega-singer songwriters die avond materiaal van Bram te vertolken.
Vincent Bijlo, Arno van der Heyden, Johan Hoogeboom, Kommil Foo, Stijn van der Loo, Gerard van Maasakkers, Niet Uit Het Raam, Gé Reinders en David Vos hebben inmiddels toegezegd mee te willen werken. Ook Najib Amhali gaat Bram Vermeulen zingen en ook Freek de Jonge, bijgestaan door muzikanten, zal komen optreden. Zijn aanwezigheid beschouw ik op zichzelf al als een eerbetoon aan Bram! Wij houden u op de hoogte.

‘Dood ben ik pas als jij me bent vergeten’, dichtte en zong Bram Vermeulen. Wij zullen hem nooit vergeten.’

Frank Verhallen, Koningstheater Den Bosch

www.koningstheater.nl

Categorie: Divers | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.