nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Op de radio

Andermans Veren brengt zondag het tweede uur uit van ons thema van vorige week, familie, dat toen kwam te vervallen vanwege het overlijden van Bram Vermeulen. Met liedjes en conferences van Rudi Carrell, Godfried Bomans, Jasperina de Jong en de Vliegende Panters. Het tweede uur besteden ze aan ‘andermans gebreken’. Valt er echt zoveel te lachen om leedvermaak over bochels, hazelippen, mankepoten, brillen, beugels en andere lichamelijke ongemakken?.
Daarnaast zijn er de vaste onderdelen ‘de column van Roger Hendriks’ en het ‘Veertje’ van Mylou Frencken. Zij neemt de fakkel over van Johan Hoogeboom en zal iedere week een nieuw lied brengen op het thema geschreven, gecomponeerd en uitgevoerd door de cabaretière zelf.
Radio 2, 18.00-20.00 uur.

Vervolgens in Uitgelicht een special rond Herman van Veen. Herman van Veen is samen met zijn vaste muzikale begeleider Erik van der Wurff twee uur lang te gast in Uitgelicht.

Sinds hij in 1965 debuteerde met het programma "Harlekijn" speelde hij op vrijwel elk continent. Van zijn hand verschenen meer dan 120 LP’s en CD’s. Daarnaast is Van Veen schrijver van kinderboeken, regisseur, acteur en geestelijk vader van de wereldberoemde eend Alfred Jodocus Kwak.
Dit seizoen speelt Herman van Veen weer in Nederland, waar hij (op 14 maart 2005) ook zijn 60e verjaardag viert met een feestelijke voorstelling in de schouwburg van Utrecht. Enkele dagen later (op 18 maart) is hij de hoofdpersoon tijdens de jaarlijkse Nekka-nacht in het Sportpaleis van Antwerpen.

In het laatste uur van de uitzending is een compilatie te beluisteren van het Radio 2 Gala van het Nederlandse lied van 2002, toen het repertoire van Herman van Veen werd uitgevoerd door Mathilde Santing, Stanley Burleson, Liesbeth List, Stef Bos, De Kast, Marco Borsato, Laïs, Skik, Ryan van den Acker en Joost Marsman (van de band Is Ook Schitterend).
Radio 2, 20.00-23.00 uur.

Vervolgens is in het eerste uur van Volgspot o.a. Lucretia van der Vloot te horen. Als kind wilde Lucretia van der Vloot het liefst operazangeres worden, maar na de modevakschool werd het de Kleinkunstacademie. Na haar afstuderen zong Lucretia niet alleen in allerlei popbands, ze speelde ook in tv-series, films, theatervoorstellingen en musicals. Vorig seizoen was ze een van de soulsisters in ‘Big, Black and Beautiful’, een productie die de komende maanden in reprise gaat. In Volgspot zingt ze echter liedjes van haar nieuwste solo-cd ‘Alles wat telt’. Liedjes geschreven door Rick de Leeuw van de Tröckener Kecks.
In het tweede uur het Foyergesprek met regisseur en artistiek leider van de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie, Ruut Weissman. Weissman begint zijn loopbaan als pianist, componist en cabaretier bij Frans Halsema. Maar Weissman maakt vooral faam als regisseur van voorstellingen van Jenny Arean, Paul de Leeuw, Acda & De Munnik en Lenette van Dongen. In zijn nieuwe boek ‘De kunst van het bedriegen’, verklaart hij de opmars van cabaret als het grote volksvermaak. Verder legt hij uit dat, vanwegede de hype rond cabaret, de echte kunst van het bedriegen op de tocht is komen te staan.
Radio 2, 23.00-01.00 uur.

Categorie: Op de radio | Meer over: , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.