www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Theater Rondeel bedreigd

Theater Rondeel in Wijk bij Duurstede wordt bedreigd in haar voortbestaan. Het kleine theater moet de deuren sluiten, als de gemeenteraad akkoord gaat met de bezuinigingsvoorstellen van B&W. Een coalitie van VVD, Burgerbelangen en CDA meent dat de mensen die van theater houden zelf maar moeten gaan dokken voor deze vorm van ‘hobbyisme en vrijetijdsbesteding.’
De oppositie praat als brugman, maar de coalitie voelt niets voor argumenten en ziet alleen maar een groot zwart gat van 1,6 miljoen. Op 23 augustus werd het theater meegedeeld, zonder enige vorm van overleg vooraf, dat de subsidie aan theater Rondeel afgebouwd gaat worden. De besluitvorming hierover vindt plaats op 9 november 2004.
Daarnaast ligt er nog eens een besluit dat de stichting hun pand moet verlaten, omdat de gemeente het gebouw in 2005 te koop gaat zetten.

Tineke van Schoonhoven van Theater Rondeel is het daar vanzelfsprekend niet mee eens en voert de volgende redenen aan waarom het theater moet blijven:
– Als enige theater in het dorp, het kansen biedt om de inwoners te verbazen, te raken, te shockeren, te troosten en te laten lachen met verschillende prachtige voorstellingen. Elk jaar genieten meer bezoekers van het theater, waaruit blijkt dat de behoefte aan kunst en cultuur alleen maar groeit!
– Het Theater Rondeel zowel; een broeinest is voor artistieke uitingen van de inwoners van Wijk bij Duurstede; beginnende artiesten ondersteund en grote acts een try-out podium biedt. Zo wordt zowel in de breedte als in de diepte aandacht besteed aan kunst en cultuur.
– Het theater met (nu al) minimale middelen wordt gerund met zoveel passie en liefde dat ook artiesten en gezelschappen die eigenlijk nooit meer in kleine zalen spelen, voor Wijk bij Duurstede een uitzondering maken.

Het personeel wil de Wijkse gemeenschap mobiliseren en willen ook buiten Wijk bij Duurstede treden met hun acties. Daarom inventariseren ze nu alle e-mailadressen van mensen en organisaties die op de één of andere manier hun steun willen betuigen en/of mee willen werken aan de actie. Ook ideën zijn zeer welkom!
Mail reacties naar tineke.vanschoonhoven@planet.nl.
www.theaterrondeel.nl

Categorie: Divers | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.