www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Minder omzet theaters geweten aan overheid

De Nederlandse theaters trokken in 2003 meer publiek, maar hun financiƫle positie verslechterde. Dat heeft de Vereniging van Schouwburg en Concertgebouwdirecties vrijdag laten weten. De VCSD telde 12,6 miljoen bezoekers aan een van de bij de organisatie aangesloten podia.

Bij de VCSD zijn 145 theaters aangesloten, ongeveer driekwart van de markt voor podiumkunst. Volgens de vereniging groeide het aantal bezoekers vorig jaar met 650.000 vergeleken met 2002. Het publiek kreeg op de podia 32.000 voorstellingen te zien. Dat was ongeveer 10 procent meer dan in 2002, aldus de vereniging.

De theaters zagen hun gezamenlijke omzet evenwel zakken van 458 miljoen naar 453 miljoen euro. Volgens de VCSD was dat vooral te wijten aan lagere bijdragen van gemeenten. De VCSD maakt zich zorgen over de effecten van de bezuinigingen door de gemeenten.

Categorie: Divers | Meer over: , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.