nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Op de radio

Andermans Veren stapt vanavond in de auto. Met liedjes en conferences van o.a. Bert Klunder, Jaap van de Merwe, Willy Derby, Youp van ‘t Hek en Mathilde Santing.
Daarnaast zijn er de vaste onderdelen ‘de column van Roger Hendriks’ en het ‘Veertje’ van Mylou Frencken, iedere week brengt zij een nieuw lied op het thema geschreven, gecomponeerd en uitgevoerd door de cabaretière zelf.
Radio 2, 18.00-20.00 uur.

Vervolgens in Uitgelicht:
– Maarten van Roozendaal over zijn nieuwe voorstelling “Verzamelt werk”
– De Bifi’s (Annick Boer, Daniela Oonk en Anne-Marie Jung) over hun theaterprogramma “On tour”
– Het CD-panel (Herman Pieter de Boer en Jim de Groot) bespreekt de CD “De man met de grasparkiet” van Kamagurka
– In de rubriek 19-toen: “Les Misabel” uit de theatershow “Karin in Concert” van Karin Bloemen
Radio 2, 20.00-23.00 uur.

In het eerste uur van Volgspot zijn er optreden van Gerard van Maasakkers en Frank van Pamelen te horen. Van Maasakkers & de Vaste Mannen spelen nieuwe liedjes uit de voorstelling ‘Achterland’. De kritieken op de vorige voorstelling ‘Vol Dagen’ waren zeer positief. Een ingrijpende gebeurtenis in zijn leven maakte een einde aan de euforische stemming en pas na een intense periode van verwerking kon hij aan de slag met zijn nieuwe programma ‘Achterland’.
Frank van Pamelen speelt een deel uit ‘De Open Dichtshow’ waarmee hij samen met Jan J. Pieterse in het land is te zien. Een ongedwongen avondje theater met een mix van cabaret, absurde observaties, muziek, vrolijke verzen en lichte gedichten. Dit alles in een ongedwongen cabaretopstelling waarbij ook de toeschouwer ruim baan krijgt om de dichtkunsten te tonen.>br? Radio 2, 23.00-01.00 uur.

Aanstaande maandag in Desmet Live:
– Cabaret van Kleine Krokodil: een piano, een gitaar en twee stemmen.
Daniël en Roemer vertellen met hun instrumenten en stemgeluid hun verhaal in Nederlandstalige liedjes.

Desmet Live is een nieuw cultuurprogramma dat elke werkdag tussen 14.00 en 16.00 uur live wordt uitgezonden op 747 AM vanuit studiocafé Desmet in Amsterdam. Teleac werkt hiervoor samen met de IKON en de Humanistische Omroep.
Publiek kan aanwezig zijn, vanaf 13.45 uur in de Desmet studio’s, Plantage Middenlaan 4A in Amsterdam.
site Desmet Live

Op dinsdag 19 oktober is Wim Helsen te gast in het radioprogramma ‘Kunststof’. Helsen praat over ‘Heden Soup!’ waarmee hij onlangs de VSCD Cabaretprijs de ‘Neerlands Hoop’ in de wacht sleepte. En over zijn nieuwe programma, dat vanaf januari 2005 in de theaters staat. Radio 1, 19.00-20.00 uur.
De uitzending zal naderhand via internet te beluisteren zijn (werkt nu dus nog niet):
Kunststof 19 oktober 2004
www.nps.nl/kunststof

Categorie: Op de radio | Meer over: , , , , , , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.