nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Jubileum Theater PePijn

Theater PePijn bestaat 40 jaar. En dat wordt gevierd. Tot en met 19 december zijn dagelijks gevestigde cabaretiers, zoals Paul van Vliet en Sjaak Bral, en jonge talenten te zien.

Op 18 december 1964 werd opgericht door Cabaret PePijn, een gezelschap bestaande uit Paul van Vliet, Liselore Gerritsen en Ferd Hugas. Toen de leden hun eigen weg gingen, bleef Theater PePijn onder beheer van Van Vliet bestaan. PePijn staat bekend als podium waar voornamelijk jong cabarettalent zich aan het publiek kan tonen. Cabaretiers als Youp van ’t Hek en Paul de Leeuw traden zowel in hun beginjaren als hoogtijdagen in het kleine theater op. In de jaren negentig werd de subsidie van het theater gestopt, maar Van Vliet en Youp van ’t Hek speelden benefietvoorstellingen voor een sluitende begroting. In 2001 nam de Stichting Kunstkring Diligentia het theater over.

Categorie: Divers | Meer over: , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.