www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Youp over mogelijke sluiting Kattendans

Het Eindhovens Dagblad citeert Youp van ’t Hek dat er ‘meer gekattendanst moet worden in Nederland.’ Daarmee reageert hij op de mogelijke sluiting van theater De Kattendans in Bergeijk nadat de gemeente vorige maand besloot om stevig op het theater te bezuinigen.

‘Ik heb misschien wel tien keer in de De Kattendans gestaan. En iedere keer met ontzettend veel plezier. Het is een pretentieloos theater, zonder die vaak toch vervelende schouwburgallure. Ze hebben bijvoorbeeld geen aparte artiesteningang, dat is altijd een teken. Het is een simpel en gemoedelijk theater, meer een centraal dorpshuis eigenlijk. Na afloop van een voorstelling kan ik er nog gewoon een biertje drinken tussen het publiek. De afgelopen jaren heeft De Kattendans zich echt onderscheiden van andere theaters, zeker in de regio. Ik zou het echt jammer vinden als dit professioneel theater verdwijnt. In Nederland zou juist veel meer gekattendanst moeten worden. Ze moeten toch wel op iets anders kunnen bezuinigen daar in Bergeijk?’
www.kattendans.nl

Categorie: Divers | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.