www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Op tv

Volgend jaar weer veel cabaret en cabaretiers op tv.

Het nieuwe jaar begint gelijk al goed met de tv-registratie van ‘De grote drie’ van de Vliegende Panters op Nederland 3 om 21.07 uur. Dan snel zappen naar Nederland 1, want daar zendt de KRO ‘M.M. Huijbregts’ uit van Marc-Marie Huijbregts, vanaf 22.45 uur.

De volgende dag zendt de VARA ‘Over de top’ uit, het programma waarmee NUHR dit jaar de VSCD-cabaretprijs won voor het beste cabaretprogramma. Nederland 3, 20.35 uur.

Op 3 januari volgt de eerste van negen afleveringen van De Mike & Thomas-show, waarin Mike Boddé en Thomas van Luyn ‘Terecht Beroemde Mensen’ ontvangen. Nederland 3, rond 23.00 uur.

Rob Kamphues is naast cabaretier ook vooral televisie-maker. Hij is bij de KRO te zien met ‘Kamphues zoekt de grens’. Daarin zoekt de grens en dompelt zich onder in een bepaalde groep, cultuur of fysiek avontuur om te bepalen waar de grenzen liggen. Zo kijkt Kamphues rond in de wereld van de voetbalhooligans en gaat hij mee met een experiment op de Himalaya. Daar wordt gekeken tot op welke hoogte lichaam en geest nog zonder extra zuurstof blijven functioneren. Nederland 1, 21.40 uur.

Op 8 januari herhaalt de VARA ‘Adéhadé’ van Jochem Myjer. Nederland 3, 20.05 uur.
Gevolgd door een (vermoedelijk) nieuwe serie afleveringen van ‘Ga eens naar bed met een cabaretier’. Een late night programma waarin een nieuwe lichting cabaretiers aan het woord komt en niet aan de oude rotten in het vak wordt voorbijgegaan.

Vanaf vrijdag 14 januari is er een nieuwe serie afleveringen om 20:15 uur, Wie is de Mol? Tien bekende Nederlanders gaan op reis en één van hen is een bedrieger, die constant probeert de groep te benadelen. Wie is die Mol? Is het Marc-Marie Huijbrechts, Victoria Koblenko, Gijs Staverman, Roeland Fernhout, Sander de Heer, Jim de Groot, Yvonne van den Hurk, Yvon Jaspers, Isabella Brinkman of Lottie Hellingman?
www.wieisdemol.nl

Op 15 januari herhaalt de VARA ‘Jagadamba’ van Lenette van Dongen. Nederland 3, 20.05-20.58 uur.

Harrie Jekkers is nog steeds spoorloos uit het theater verdwenen, dus moeten we het doen met een herhaling van zijn show ‘Het gelijk van de koffietent’. In twee delen, op zaterdag 22 en 29 januari 2005. Nederland 3, 20:05 – 20:55 uur.

De One man show die Paul van Vliet voor Unicef speelde, zal op 26 januari en 2 februari door de TROS worden uitgezonden. Nederland 2, 21.35 uur.

Een nieuwe serie optredens van stand-up comedy artiesten uit binnen- en vooral buitenland. Jörgen Raymann presenteert vanuit Nighttown in Rotterdam wederom afleveringen van The Comedy Factory bij de NPS. Vanaf 28 januari elke vrijdagavond op Nederland 3, 23.01-23.26 uur.

Categorie: Op tv | Meer over: , , , , , , , , , , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.