www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Unieke CD van Jules de Corte

Ter gelegenheid van het verschijnen van Jules de Cortes verzameld werk in boekvorm stelt pianist/producer Bert van den Brink voor vrienden van De Corte en liefhebbers van zijn oeuvre een niet-commerciële en unieke cd samen met nooit eerder uitgebrachte opnames van Jules de Corte, getiteld ‘Over the rainbow’.

Op 29 maart 2005 verschijnen in boekvorm de verzamelde liedteksten van Jules de Corte onder de titel ‘Ik zou weleens willen weten’ (in de gerenommeerde Pluche-reeks bij uitgeverij Nijgh & Van Ditmar). Het Amsterdams kleinkunstfestival wijdt in april een reeks voorstellingen aan het werk van De Corte.

Ter gelegenheid van deze heuglijke feiten stelt pianist/producer Bert van den Brink een unieke cd samen met nooit eerder uitgebrachte opnames van Jules de Corte, getiteld ‘Over the rainbow’ (opgenomen in de studio van Joop Timmer, begin jaren ’90). Op deze cd is De Corte te horen in schitterende piano-improvisaties en eigen bewerkingen van evergreens zoals ‘Over the rainbow’ en ‘Au claire de la lune’ en nog vele andere. Daarnaast zingt hij een aantal liederen, zoals ‘Het land van de toekomst’, waarbij hij uiteraard zichzelf op de piano begeleidt.

Bij voldoende voorintekening wordt deze uitgave in productie genomen en door Bert van den Brink voor vrienden van De Corte en liefhebbers van zijn werk in eigen beheer uitgebracht. Wie interesse heeft, kan terecht op de website van Bert van de Brink:
www.bertvandenbrink.com

Categorie: Divers | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.