nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Danny van Britsom wint Humorologie

Afgelopen zaterdag zijn de prijzen uitgereikt op het Vlaamse Humorologie-concours 2005. De jury reikte twee prijzen uit. De persoonlijkheidsprijs (waarde 500 euro) en de juryprijs (waarde 1.250 euro). De persoonlijkheidsprijs werd toegekend aan Henk Ryckaert die even later ook de publieksprijs (waarde 750 euro) in ontvangst mocht nemen. En omdat het unieke en het vernieuwende karakter als criterium finaal de bovenhand haalde bij de jury werd Danny van Britsom gehonoreerd met de prijs van de jury. Andere deelnemers waren Cabaret Rauw Vlees, Piv Huvluv, Thomas Logghe en Bubblicious.

Juryvoorzitter Bart Carron: ‘De jury zag tijdens de finale onvergelijkbare acts. In ieder geval twee totaal verschillende stijlen. De beoordeling was dan ook bijzonder moeilijk. Het is de eerste keer in de geschiedenis van het Humorologie-concours dat geen enkele finalist er met kop en schouders bovenuit steekt. Dit betekent niet dat er een nivellering naar onder te merken is. Er is dus geen sprake van lage kwaliteit, integendeel.
De voorstellingen van de twee stand-uppers lagen qua niveau zeer dicht bij elkaar. Dit betekent daarenboven dat stand-up als genre volwassen is geworden.’ aldus Bart Carron namens de jury.

Over de deelnemers zei Carron:
‘Bubblicious is fris, origineel maar moet duidelijk nog rijpen. De voorstelling bevat nog te weinig humor, is iets te theatraal en kan inhoudelijk nog worden aangescherpt. Het talent van de dames is een garantie voor een mooie toekomst.
Danny van Britsom is een hilarische komiek met een grote grapdichtheid in zijn voorstelling. Hij durft te provoceren en kan daardoor een aantal vernieuwende zaken in zijn programma brengen. Hij zoekt niet de gemakkelijkste weg maar tast de grenzen van het aanvaardbare met zijn publiek af.
Henk Ryckaert is een artiest met een groter bereik en een hogere aaibaarheidsfactor. Voor hem geldt – maar ook wel wat voor Danny – dat bepaalde grappen al te belegen zijn. Henk weet ook de gevoelige snaar te bespelen.’

Meer informatie:
www.humorologie.be

Categorie: Festivals | Meer over: , , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.
Mastodon