nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Johnny and Jones in Historisch Museum

Het Historisch Museum in Amsterdam heeft een vitrine ingericht over het muzikale duo Johnny and Jones. De twee verwierven bekendheid in de jaren voor de Tweede Wereldoorlog en kwamen in 1945 om het leven in Kamp Bergen-Belsen.

Johnny, geboren als Nol van Wesel, en zijn metgezel Jones, wiens echte naam Max Kannewasser luidde, brachten een Nederlands repertoire met een Amerikaans accent. In 1938 kwam de eerste plaat van het duo uit ‘Mijnheer Dinges weet niet wat swing is’ op muziek van Joop de Leur. Het bleek een groot succes en al gauw volgden nog zes platen op het Panachord-label. De teksten van Johnny and Jones gingen in op actuele gebeurtenissen en zaten vol Amsterdamse humor en joodse grappen.

In de vitrine staan platen met een platenspeler uit de periode waarin het duo nog optrad, foto’s en een programmaboekje van de revue in Kamp Westerbork en een soortgelijke tenorgitaar als die welke de artiesten gebruikten. De bezoeker kan verder fragmenten horen van de liedjes van Johnny and Jones en er is een klein stukje film te zien.

Categorie: Divers | Meer over: , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.