nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Multimedia

Opnames gemaakt door amateur Gerrit Bouwhuis (1917-1977) zijn onlangs overgedragen aan het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Zo nam hij na de oorlog onder andere radioprogramma’s op die, zo blijkt nu, in de officiële omroeparchieven ontbreken. Wim de Bie mocht in de catalogus van de collectie zoeken en op amusementsgebied kwam hij enkele unica tegen: radio-optredens van Peter Pech, Snip en Snap, Willy Vervoort en Lou Bandy.

Voor Bieslog kreeg hij de beschikking over een opname van AVRO’s Bonte Dinsdagavondtrein uit 1947, die werd gevuld met een radiorevue door het gezelschap Theater Plezier van Floris Meslier. De Bie kende de naam en wist dat Toon Hermans er zijn carrière is begonnen.

De revue ‘Dat is een mal geval’ eindigt met een twintig minuten durend optreden van Toon Hermans, waarin alle ingrediënten uit zijn veel latere onemanshows in aanzet al duidelijk doorklinken.
Toon Hermans in 1947
Bieslog: Dat is een mal geval
tip: Michiel, Erik

Categorie: Multimedia | Meer over: , , , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.