www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Gedichtenmarathon

De bibliotheek Wageningen herdenkt met een gedichtenmarathon dat Nederland zestig jaar geleden werd bevrijd. Het is de bedoeling dat op 4 mei honderden vrijwilligers een etmaal lang gedichten voorlezen.

Jules Deelder opent in de nacht van 3 op 4 mei de marathon. Dichter des Vaderlands Driek van Wissen sluit de marathon af, liet een woordvoerder van de bibliotheek zondag weten aan het ANP. In Hotel De Wereld in Wageningen ondertekenden de Duitsers op 5 mei 1945 de capitulatie.

Mensen die mee willen doen aan de marathon, moeten ongeveer vier minuten voorlezen. Over talent voor voordragen of kennis van poëzie hoeven de deelnemers niet te beschikken. Volgens de organisatie gaat het erom dat ‘door jouw bijdrage een beetje vrijheid wordt gedeeld’. Daarom is de keuze voor het soort gedicht geheel aan de deelnemer overgelaten.
Aanmelden kan hier
tip: Erik

Categorie: Divers | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.