www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Benefietvoorstelling Koningstheatermuseum

Maandag 13 juni a.s. ontvangt cabarettrio NUHR (Niet Uit Het Raam) in het Koningstheater in Den Bosch Youp van ’t Hek, Kommil Foo en anderen. Zij werken belangeloos mee aan een benefietvoorstelling waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan het Koningstheatermuseum.

Beeldend kunstenares Hanneke Gommers was verantwoordelijk voor de vormgeving van het oude Koningstheater. Op verzoek van het Koningstheater maakte zij dit theaterseizoen vijftig schilderijen (acryl op linnen) van belangrijke personen en gebeurtenissen uit de ruim honderdjarige geschiedenis van de Nederlandse kleinkunst. In augustus krijgen deze vijftig schilderijen – in grootte variërend van ca. 2 x 2 meter tot ca. 50 x 50 cm – een permanente plaats in het Koningstheater. Daarvoor worden niet alleen publieksruimtes als theaterzaal en foyer benut, maar ook kleedkamers en kantoren. Om publiek de gelegenheid te geven ook die niet openbare ruimtes te bezoeken, gaat het Koningstheater komend seizoen één maal per week open als museum.

Het Koningstheatermuseum beheert overigens niet alleen deze vijftig schilderijen, maar ook decorstukken uit voorstellingen van onder anderen De Bloeiende Maagden, Theo Maassen en Eric van Sauers, schilderijen van Jeroen van Merwijk en Bram Vermeulen, de vleugel van Fien de la Mar en het werkhuisje van Wim Kan. De schilderijen die Hanneke Gommers maakte van de artiesten die op maandag 13 juni optreden, zullen die avond al in het Koningstheater geëxposeerd worden.

Kaarten à vijftig euro zijn vanaf nu te bestellen via de website van het Koningstheater. En ook via Bosch Ticket: 0900-33727233.
Koningstheater
het werk van Hanneke Gromers
Koningstheatermuseum

Categorie: Divers | Meer over: , , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.