nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Jacques van Tol op de radio

Het radioprogramma De Avonden zendt morgenavond om 20.25 uur een portret uit van Jaques van Tol, gemaakt door Aad van Nieuwkerk.

Van Tol, uitermate produktief tekstschrijver (1897-1969), schreef hits voor Louis Davids, sketches voor Snip en Snap en liedjes voor bijvoorbeeld Lou Bandy en andere groten uit de dertiger jaren. Tijdens de oorlog stond hij aan het hoofd van het antisemitische Zondagmiddagcabaret van Paulus de Ruiter. In het laatste oorlogsjaar kwam hij tot inkeer, haalde onderduikers in huis en maakte een illegaal krantje. Na de oorlog belandde hij in een landverraderskamp. Zijn naam was besmet, maar onder allerlei pseudoniemen bleef hij liedjes en sketches schrijven voor onder meer Snip en Snap, Wim Sonneveld, Corry Brokken en Eddy Christiani.

Om 21.04 uur in het programma-onderdeel Music Hall onder de noemer ‘Best of Jacques van Tol’ optredens van o.a. Wim de Bie, Hans Vervoort, Bernhard Christiansen, Ton Rozeman. Muziek van het Music Hall Orkest & Bart de Ruijter. Live vanuit Studio Desmet in Amsterdam, gratis toegankelijk voor publiek.
Radio 747AM, vanaf 20.25 uur. De uitzending is nadien via internet te beluisteren.
De Avonden: 31 mei 2005
tip: Erik, Arlette

Categorie: Op de radio | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.