www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Koningstheatermuseum


NUHR, Youp van ’t Hek, Kommil Foo, Alkemade en Bloemen, Katinka Polderman – foto: Jaap Reedijk (meer foto’s op zijn site)


NUHR en Youp van ’t Hek – foto: Jaap Reedijk (meer foto’s op zijn site)

Afgelopen maandag werd er een benefiet gespeeld voor het Koningstheatermuseum. NUHR (Niet Uit Het Raam) trad op met Youp van ’t Hek, Kommil Foo en oud-Koningstheaterakademiestiudenten (Leo) Alkemade & (Roel) Bloemen en Katinka Polderman. De opbrengst komt ten goede aan het Koningstheatermuseum.

Beeldend kunstenares Hanneke Gommers maakte dit seizoen in opdracht van het Koningstheater vijftig schilderijen van belangrijke personen en gebeurtenissen uit de ruim honderdjarige geschiedenis van de Nederlandse kleinkunst. In augustus krijgen deze werken een permanente plaats in het Koningstheater.
Het Koningstheatermuseum beheert niet alleen deze vijftig schilderijen, maar ook decorstukken uit voorstellingen van onder anderen De Bloeiende Maagden, Theo Maassen en Eric van Sauers, schilderijen van Jeroen van Merwijk en Bram Vermeulen, de vleugel van Fien de la Mar en het werkhuisje van Wim Kan.
www.koningstheater.nl/read/museum

Categorie: Divers | Meer over: , , , , , , , , , , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.