nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Op de radio

Friso Wiegersma, tekstschrijver en schilder is vanavond te gast in het radioprogramma Opium. Wiegersma was de levenspartner van Wim Sonneveld en schreef voor hem de klassiekers “Het Dorp” en “Nikkelen Nelis”. Voor Willeke Alberti schreef Wiegersma het lied “Telkens weer”. Vorig jaar was er een succesvolle hommage aan Wiegersma te zien in het theater. Onlangs vond Wiegersma op zijn eigen zolder unieke oude opnamen van Wim Sonneveld uit de jaren ’30 en ’40. Tonko Dop praat met Wiegersma over die vondst, over zijn schrijversschap en zijn passie voor schilderen. Radio 1, 19.00-20.00 uur.

Categorie: Op de radio | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.