nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Op de radio

Andermans Veren staat vanavond én volgende week in het teken van cabaret en klassieke muziek. De Kleinkunst heeft de Kunst met de grote K altijd een beetje argwanend bekeken. IJdele acteurs, filmers en beeldend kunstenaars zijn op de hak genomen, geimiteerd en bespot. Maar vooral de Klassieke Muziek moest het ontgelden.
De oproep aan het publiek om tips en verzoeken leverde zo’n stroom post en e-mail op dat samensteller en presentator Kick van der Veer besloot om zowel aanstaande zondag als de zondag erna, 4 december dus, een uitzending te maken met Kleinkunst over Klassieke muziek.
Met verder de vaste onderdelen ‘de column van Roger Hendriks’ en het ‘Veertje’ van Mylou Frencken, iedere week brengt zij een nieuw lied op het thema geschreven, gecomponeerd en uitgevoerd door de cabaretiere zelf.
Radio 2, 18.00-20.00 uur.

Vervolgens in Uitgelicht:
– Sanne Wallis de Vries over haar theaterprogramma ‘Vier’ dat deze week in premiere ging.
– De winnaars van Cameretten en opnamen van de finale-avond.
– Het CD-panel bespreekt de eerste CD van Mylou Frencken ‘Alles nog prachtig’.
– In de rubriek ‘Uitgesproken’ een luisteraar over de première van de voorstelling ‘Hard Slikken’ van het cabaretduo Reijn en Goed.
Radio 2, 20.00-22.00 uur.

Daarna in Volgspot herinneringen aan Lennaert Nijgh en een foyergesprek met Mumtaz Jafri.
Maandag 28 november is het drie jaar geleden dat tekstschrijver Lennaert Nijgh overleed. Er zijn optredens te beluisteren van Boudewijn de Groot, Marcel de Groot én van David Vos en Josee Koning (ex-vrouw van Nijgh). Alle optredens zijn afkomstig uit het Volgspotarchief.
Na middernacht ontvangt presentator Hijlco Span in de foyer muzikant en tekstschrijver Mumtaz Jafri. In 1995 sleepte hij zowel de publieks-, jury- én persoonlijkheidsprijs in de wacht op het cabaretfestival Cameretten. Maar na zijn debuutprogramma hield hij het theater in Nederland voor gezien. Jafri verhuisde naar Wales om daar op het platteland te gaan wonen en werken. Na zeven jaar is hij weer terug in Nederland met een nieuwe cd vol met ‘Zielige liedjes’. Radio 2, 23.00-01.00 uur.

Categorie: Op de radio | Meer over: , , , , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.