nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Cobi Schreijer overleden

Zangeres Cobi Schreijer is overleden op 83-jarge leeftijd. Dat heeft uitgeverij Conserve, die haar biografie ‘Door de zee van de tijd’ publiceerde, laten weten. Op zestienjarige leeftijd was ze lid van het close-harmonytrio The Novelty Sisters. Later gings ze volksliedjes en oude ballades vertolken. In de jaren zestig leidde Schreijer in Haarlem de troubadours- en folkclub De Waag. Boudewijn de Groot, Ernst Jansz, Lenny Kuhr, Astrid Nijgh en Elly en Rikkert Zuiderveld begonnen daar. Begin jaren zeventig werd Cobi Schreijer zeer actief in de vrouwenbeweging en begon ze feministische strijdliederen te zingen.
In memoriam Haarlems Dagblad

Categorie: Divers | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.