nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Van het boekenfront

Hella de Jonge – Los van de wereld

De echtgenote van Freek de Jonge schrijft over de relatie met haar ouders. Ze groeit op in het Amsterdamse artiestenmilieu waar haar vader, de tekstschrijver Eli Asser, successen viert, maar achter de voordeur regeert de oorlog en beheerst de dood het gezinsleven, belichaamd door het schilderij van oma in de woonkamer. Als Hella jaren later een kind verliest, merkt ze dat in de ogen van haar ouders niets tegen het leed van de oorlog op kan. Op de begrafenis van haar moeder komen de spanningen die al die jaren in het gezin Asser hebben gesluimerd tot een uitbarsting.

Op de site van De Jonge zijn enkele pagina’s uit het boek te lezen. Daar zijn ook voorbeelden van haar beeldende kunst,decorontwerpen en en kostuums voor haar man te vinden.
www.helladejonge.nl

Categorie: Van het boekenfront | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.