nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Op de radio

Andermans Veren staat vanavond in het teken van de hommages van het Amsterdams Kleinkunst Festival. Ieder jaar wordt er iemand die belangrijk is (geweest) voor de kleinkunst in het zonnetje gezet. Dit jaar valt de eer van laureaat ten deel aan George Groot. Andermans Veren vond het hoog tijd om uit al die hommages de mooiste, verrassendste en geestigste hoogtepunten uit te zenden: originele uitvoeringen van bestaande nummers door meer of minder bekende artiesten. Eerdere laureaten van het festival waren o.a. Ramses Shaffy, Harry Bannink, Jan Boerstoel, Lennaert Nijgh, Wim Ibo en Ivo de Wijs.
Radio 2, 18.00-20.00 uur.

Vervolgens vanavond in Uitgelicht:
– Cabaretier Roué Verveer heeft een nieuw soloprogramma: ‘Met andere woorden’.
– Ernst van der Pasch gaat op tournee met een vier-mans-band.
– De Berini’s spelen hun afscheidsvoorstelling ‘En nou is het afgelopen’.
– Het Amsterdams Kleinkunst Festival gaat weer van start.
Radio 2, 20.00-22.00 uur.

Na twaalven is George Groot te gast in de foyer van Volgspot. Groot heeft aan de basis gestaan van het legendarische cabaretgezelschap Don Quishocking. Daarnaast is hij schrijver van vele mooie teksten voor onder andere Jenny Arean, Paul de Leeuw en Lucretia van der Vloot. Als docent aan de Hogeschool voor de Kunst is hij ook een groot inspirator voor jonge kleinkunstenaars. Tijdens het Amsterdams Kleinkunstfestival brengen verschillende artiesten een hommage aan deze kleurrijke theaterpersoonlijkheid.
Radio 2, 0.00-01.00 uur.

Categorie: Op de radio | Meer over: , , , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.
Mastodon