www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Elders op het web: Van ’t Hek

Youp van ’t Hek, Dutch comedian, is na Nederland-Ivoorkust geinterviewd door de FIFA voor hun site ‘VIPs Love Football Column’.
“My father poisoned us with our passion for football, he came from Amsterdam and together with my seven brothers and sisters we wholeheartedly supported Ajax and often went together to see them play, especially in Champions League matches. This passion is still in our family and I go along to games whenever I can. We all share a passion for Ajax – otherwise you run the risk of being be exiled from our family.”
‘I’m a bit of a football junkie’

Coen Verbraak heeft zijn website weer voorzien van een nieuwe update. Zo is het interview met Youp van ’t Hek voor de Volkskrant toegevoegd.
“‘Binnen het cabaret luister ik graag naar Theo Maassen. Vanwege z’n toon, z’n gedachtengang, z’n erg goede grappen. Ik vind Maassen wat dat betreft veel interessanter dan Hans Teeuwen. Ik ben een keer naar Najib Amhali geweest. Vond ik ook fantastisch. En ik heb altijd een grote warmte gevoeld voor de programma’s van Herman Finkers. Zijn manier van denken is zó origineel..’ (..) ‘Een column is ook gemaakt om te lachen. Ik ga met mijn zaklantaarn door Nederland. Als iemand zich in het openbaar onbedaarlijk aanstelt, dan schrijf ik daar een stukje over. Dat wordt vervolgens door een miljoen mensen gelezen. Zo ongevaarlijk is dat dus niet. In mijn column en in mijn shows ben ik toch altijd bezig om de mening van mensen bij te stellen; hun opvatting over moslims, over vluchtelingen. Ik haal mijn inspiratie uit alles, uit het hele leven. Ik lees elke gebruiksaanwijzing, ik luister naar elk gesprek. Zo blijft het vitaal. Deze voorstelling open ik met: ‘Er zijn twee dingen belangrijk in je leven: liefde en werk’. Ik denk dat dat echt zo is. Die twee dingen moeten goed met elkaar in evenwicht zijn. Als ik de hele dag thuis een saaie werkloze lul was, dan zou mijn vrouw toch gaan denken..’
Nam-ie maar een vriendin.
‘Bijvoorbeeld.'”
Ook reageert Van ’t Hek op de constatering dat zijn programma’s zich nauwelijks meer ontwikkelen.
“‘Misschien héb ik niet meer hoofdstukken. Dit is mijn scala. Ik ben weleens aan andere dingen begonnen, maar dan dacht ik halverwege: doe jij maar liever waar je goed in bent.'”
“Ik heb mijn geld per grap verdiend”
www.coenverbraak.nl

Categorie: Elders op het web | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.