nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Multimedia

In de nacht van vrijdag 4 op zaterdag 5 augustus bracht het radioprogramma een aflevering van ‘Vlucht in het Verleden’ met een documentaire over het beroemde muzikale duo Nol van Wesel en Max Kannewasser die als het duo ‘Johnny en Jones’ van 1936 tot 1944 grote populariteit genoten met hun parodistische teksten en swingende ritmen. Het programma bevat vele opnamen van het duo en getuigenissen van onder meer zanger Max van Praag en actrice Jetty Cantor. Johnny en Jones stierven allebei, vlak voor de bevrijding, in kamp Bergen-Belsen.
download de uitzending

Ook zond Nachtvluchten de eerste van twee delen uit van een documentaire over Stan Laurel & Oliver Hardy, één van de populairste komische duo’s ooit. Beiden hadden al een solocarrière achter de rug voordat zij in 1927 voor het eerst echt gingen samenwerken. Pas als duo werden zij echt beroemd en tussen 1927 en 1950 maakten zij meer dan 100 korte en lange films. Het tweede deel wordt in de nacht van vrijdag 11 op zaterdag 12 augustus uitgezonden.
download de uitzending

Categorie: Multimedia | Meer over: , , , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.
Mastodon