www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Bert Gabriels wint Knock Out Comedy

Bert GabrielsDe finale van Knock Out Comedy, het stand-up comedy kampioenschap van stichting De Gulle Lach in Amsterdam, is gewonnen door Vlaming Bert Gabriels (foto). Hij maakte indruk op de jury met zijn droog-komische optreden en improvisatietalent. De tweede prijs ging naar Omar Ahaddaf en de derde prijs was voor Steven Stol. Zij wonnen respectievelijk 1000 euro plus een troffee, 500 euro en 250 euro.

Een belangrijk punt in de beoordeling was de manier waarop de comedians omgingen met de improvisatie-opdracht die bepaald aan de hand van de Wheel of Comedy, een soort van Rad van Fortuin. Gabriels toonde daarbij de meeste durf en won zo de voorkeur van de jury. Er was ook kritiek van jurylid Wilko Terwijn die opmerkte dat geen van de comedians zich uitsprak (of zich uit durfde te spreken) over de wereldproblematiek en dat iedereen wel heel erg bezig was met zijn eigen kleine dingetjes.

Voor meer informatie:
www.knockoutcomedy.nl

Categorie: Festivals | Meer over: , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.