nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Voorstelling: Humor vs Art

Op vrijdag 20 oktober wordt in het Centraal Museum te Utrecht de tentoonstelling ‘Humor vs Art’ geopend. Xpose, de junior museum commissie van het Centraal Museum, koos 10 kunstwerken uit de collectie hedendaagse kunst van het Centraal Museum. Geen verstilde en zware stukken, maar kunstwerken die op zijn minst een glimlach te weeg brengen. Uit hun selectie kozen jonge getalenteerde stand-up comedians, performers, cabaretiers een kunstwerk waarbij zij een reactie maken. Dat commentaar is te zien/horen in de tentoonstelling ‘Humor vs Art’.

Samba Schutte, winnaar van het Leids Cabaretfestival, maakte een eigen ‘Tel sell commercial’ voor het werk ‘Come a little bit closer’ van Nina Farkache. Bij het werk ‘Ada en ik’ van Harmen Brethouwer maakte Peter Pannekoek een video in de condomerie in Amsterdam. Cabaretduo Ewout en Etienne bezingt het werk ‘4 iconen’ van Luuk Wilmering. Daarnaast is werk te zien van John K├Ârmeling, Sigurdur Gudmundsson en Jurgen Meekel, met humoristische commentaren van Anne Jan Toonstra, Omar Ahaddaf en Jeroen Bouwhuis. In de tentoonstelling zijn de bijdragen van de cabaretiers en stand-up comedians te zien naast de werken.

‘Humor vs Art’ is van 21 oktober t/m 7 januari 2007 te zien.
www.centraalmuseum.nl
tip: Peter

Categorie: Divers | Meer over: , , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.