nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Zwartekat International: Celebrity Jeopardy

Saturday Night Live is het geesteskindje van de Canadese produces Lorne Michaels. Het satirische televisieprogramma is al sinds 1975 te zien en lanceerde de carrieres van John Belushi, Dan Akroyd, Chevy Chase, Bill Murray, Eddie Murphy en iets recenter Mike Myjers, Phil Hartman, Chris Rock, Adam Sandler en Will Ferrell. Eerlijk gezegd maakt SNL de afgelopen jaren een gezapige indruk maakt met slappe grappen, sketches zonder punchline en beroerde imitaties. Een vrolijke uitzondering was de parodie op Celebrity Jeopardy. De formule is telkens gelijk: drie beroemde deelnemers weten geen enkele vraag goed te beantwoorden en halen quizmaster Alex Trebek (vertolkt door Will Ferrell) het bloedonder de nagels vandaan. Vooral de insinuaties van Sean Connery zijn een bron van vermaak. Connery blijkt als enigeberoemdheid niet geheel achterlijk, maar kiest ervoor om Trebek te sarren. Mijn favoriet is depijnlijk treffende imitatie van Robin Williams. Bij het afscheid van Ferrell in 2002 maakte de echte Alex Trebek zijn opwachting.
bekijk de video’s
meer over Celebrity Jeopardy
meer over Saturday Night Live

Categorie: International | Meer over: , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.