nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Humorologieconcours 07 mét Nederlanders

De Nederlanders Chris Van der Ende en Bert Koster zijn doorgedrongen tot de halve finale van het tweejaarlijks Humorologieconcours in België.

Dit werd bekend gemaakt na afloop van de laatste van drie voorselecties. In totaal kregen 22 artiesten of groepen twintig minuten om zich te bewijzen. De jury selecteerde uiteindelijk zes acts voor de halve finales. Naast Van der Ende en Koster dingen woordkunstenaar en dichter Sammy Deburggraeve, cabaretduo Ter Bescherming van de Jeugd, de jongleurs van Cie Pol & Freddy en verteller Steven Gabriëls meer naar de jury-, publieks- en persoonlijkheidsprijs.

Juryvoorzitter Koen Allary had nog wel wat kritische aantekeningen bij het deelnemersveld: “De jury onderkent een aantal trends. Zo vinden we dat zeer veel gebruikte thema’s als sex, allerlei soorten menselijke kwalen en mongooltjes een te gemakkelijke kapstok zijn voor humor. We stellen verder vast dat – hoewel de genres stand-up comedy en cabaret zich daar bijzonder toe lenen – weinig deelnemers inpikken op actuele maatschappelijke of politieke thema’s. Uitgezonderd bij de pure stand-upper viert, in het uitwerken van de thema’s, het absurdisme hoogtij en is er bijgevolg steeds minder plaats voor kwalitatieve interactie met het publiek.”

De zes geselecteerden krijgen voorafgaand een workshop aangeboden. De halve finales vinden plaats op woensdag 24 en donderdag 25 januari in De Kortrijkse Schouwburg. De finale gaat door op vrijdag 26 januari eveneens in De Kortrijkse Schouwburg.

Meer informatie:
www.humorologie.be

Categorie: Festivals | Meer over: , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.