nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Kaandorp toch geen gevaar

Brigitte Kaandorp had op 17 december wel een protestlied tegen de bio-industrie mogen zingen op de Dam in Amsterdam. Het optreden van Kaandorp werd verboden omdat het de openbare orde in gevaar zou kunnen brengen. Dit besluit is door een Kaandorp-vrezende ambtenaar van stadsdeel Centrum op eigen houtje genomen en had niet genomen mogen worden.

‘Mevrouw Kaandorp vormt geen bedreiging voor de openbare orde,’ aldus burgemeester Cohen in een brief aan de Amsterdamse gemeenteraad. Desondanks werd er van hogerhand niet ingegrepen. Waarmee het protest meer publiciteit kreeg, dan het geval zou zijn geweest wanneer Kaandorp gewoon had kunnen optreden.

Categorie: Divers | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.