nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Wordt u al bedreigd?

De afgelopen tijd werd in diverse media – vaak foutief, meestal onvolledig – aandacht besteed aan vermeende bedreiging aan het adres van een jonge cabaretier. In het initiĆ«le interview werd gerefereerd aan daadwerkelijke bedreigingen, maar dat zou dan weer gaan om een stel kutjochies. De grootste heibel is nu omdat het blad Folia naar aanleiding van een sketch naar de Assoena Moskee in Amsterdam gegaan en daar had vernomen dat cabaretiers die grapjes blijven maken over de Islam uiteindelijk geslagen of gedood moeten worden.

Plots was er onduidelijkheid wie deze uitspraken hadden gedaan en of deze persoon wel namens de moskee mocht spreken, ook werd de berichtgeving voornamelijk toegespitst op de jonge cabaretier terwijl de opmerkingen over cabaretiers in het algemeen zouden gaan. Sterker nog, de ‘gewraakte’ sketch zou tijdens het interview niet eens zijn voorgelezen. Weliswaar moest volgens de spreker theoretisch gezien notoire grappenmakers worden doodgemaakt, maar telkenmale werd benadrukt dat alle moslims zich zonder voorbehoud aan de wet moesten houden. Dus ze mogen wel vinden dat iemand dood mag, maar hem niet daadwerkelijk doodmaken. Alsof je in het verkeer zit en je een slechtrijdende mede-automobilist een stevige boom in de berm toewenst. Zolang je hem er maar niet naartoe drijft.

Maar in deze tijd waar weer naar religieuze dwalingen geluisterd dient te worden genomen, vooral omdat Het moslims (dondergeluid) betreft, wordt alles uiterst serieus genomen. Er worden zelf weer mensen her en der bedreigd: de jonge cabaretier, de Amsterdamse publiciteitsgeile wethouder Aboutaleb (die zich ermee bemoeide), de ‘woordvoerder’ van de moskee en natuurlijk cabaretiers in het algemeen.

Een in hun ogen bedreigd duo wil nu een officiƫle aangifte doen en roepen daarom andere cabaretiers op om contact met hen op te nemen. Mocht je uberhaupt nog geinteresseerd zijn, lees dan het persbericht op het Zwartekat forum. De politie kon natuurlijk niet achterblijven en heeft nu al aangekondigd te onderzoeken of de moskee zich schuldig maakt aan opruiing of bedreiging.
persbericht op Zwartekat Forum
Zwartekat Forum: ‘Bedreigd’
Overzicht bij Folia

Categorie: Divers | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.