nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Tentoonstelling Friso Wiegersma

Museum De Wieger in Deurne organiseert vanaf 10 maart de tentoonstelling Friso Wiegersma, schilder, tekstschrijver, theaterontwerper. Het museum is het geboortehuis van de vorig jaar overleden kunstenaar.

Friso Wiegersma werd in 1925 in het pand geboren als de vierde van de vijf zonen van de bekende arts, schilder en verzamelaar Hendrik Wiegersma. Na een tentoonstelling van Wiegersma’s schilderijen, afgelopen zomer in Amstelveen, worden nu in Deurne al zijn talenten voor het voetlicht gebracht. Naast 35 schilderijen laat het museum decor- en kostuumontwerpen zien, kostuums, affiches en maquettes.

Aan zijn vele liedteksten wordt ook ruim aandacht besteed. ‘Het Dorp’ op muziek van Jean Ferrat is daarvan de bekendste. Wiegersma schreef het voor Wim Sonneveld (1917-1974), die dertig jaar lang zijn partner was.

Categorie: Divers | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.