nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Op tv: Dorus

Op 26 februari 1972 overleed Tom Manders. Bij het grote publiek is hij beter bekend als Dorus. Aanstaande vrijdag herdenkt de VARA hem met de documentaire ‘Dorus, 35 jaar later’. In het programma wordt teruggekeken op de mooiste liedjes en de leukste sketches. Nederland 2, 17.35 uur.

Tom Manders jr. maakte het programma. ‘Eigenlijk heb ik het in eerste instantie voor mijn kinderen gedaan. Wie was hun opa die toen zó populair was dat hij bij de opening van een tentoonstelling makkelijk 80.000 mensen trok? Daarnaast merk ik nog iedere dag hoezeer Dorus bij veel mensen leeft’, aldus Manders junior in het persbericht.

Karel de Rooij en Peter de Jong, beter bekend als Mini & Maxi, begonnen veertig jaar geleden bij Dorus (zie foto). Beiden reageerden in 1967 onafhankelijk van elkaar op een oproep voor het Rotterdamse cabaret van Tom Manders. Het AD sprak met De Jong en De Rooij over het werken met Manders.
Een harde leerschool bij Dorus

Categorie: Op tv | Meer over: , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.